משכנתאות ודיור עודכן ואומת: 2026-08-26 זמן קריאה: כ-3 דקות

האם מותר להשכיר דירה בלי חוזה?

תשובה ישירה (תכל'ס)

מבחינה משפטית, הסכם שכירות בעל-פה תקף ומחייב, אך לפי חוק שכירות הוגנת (סעיף 25ב) קיימת חובה חוקית לערוך חוזה שכירות למגורים בכתב ולמסור עותק חתום לשוכר. השכרת דירה ללא חוזה כתוב מסוכנת ביותר לשני הצדדים ויוצרת אי-ודאות משפטית כבדה.

מה צריך להכין מראש? (תנאי סף ומסמכים)

  • מסמך חוזה שכירות כתוב
  • חתימות המשכיר והשוכר

שלבי ביצוע צעד אחר צעד

  1. שלב 1: דרישת חוזה בכתב מהמשכיר

    עמדו על זכותכם לקבל חוזה שכירות מפורט בכתב לפני העברת כספים או מפתח.

  2. שלב 2: שימוש בחוזה שכירות מומלץ

    השתמשו בחוזה שכירות מומלץ לפי חוק שכירות הוגנת (זמין להורדה ממשלתית).

  3. שלב 3: שמירת עותק חתום

    וודאו ששני הצדדים חותמים על כל עמוד ושמרו עותק פיזי וסרוק ברשותכם.

מקורות רשמיים וקישורים לשירות

שאלות ומדריכים קשורים